Емил Гущеров
Емил Гущеров / Дарик,архив
Заседанието на ОбС Дупница днес започна с питане от страна на лидера на БСП Станислав Павлов към председателя на ОбС Емил Гущеров от ГЕРБ, дали излязлата преди дни информация, че Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение срещу 6 бивши служители на ръководен пост в „Напоителни системи“, след който и председателят на мини парламента, е вярна.

„Няма от какво да се притеснявате, вие като част от колективния орган, на който съм председател, нито аз имам от какво да се притеснявам. Към момента нямам връчено обвинение и не мога да коментирам журналистически интерпретации по тази тема.

Не мога да коментирам към момента неща, които не са се случили. Живеем в демократична държава и когато има нещо, след решение на независимите институции, едва тогава може и вие да заклеймявате някои, който и да е той, че е извършил престъпление“, заяви Емил Гущеров.

Шестима шефове на „Напоителни системи“ отиват на съд

Прокуратурата внесе в съда обвинения срещу шестима ръководни лица от „Напоителни системи”, сред които и председателя на ОС- Дупница Емил Гущеров. Четирима от тях са бивши изпълнителни директори на дружеството, а двама са били членове на Съвета на директорите. Обвиненията срещу тях са за присвояване, сключване на неизгодни сделки и безстопанственост.
 
Дарик- Кюстендил