Бобов дол
Бобов дол / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Кюстендил съдът е постановил осъдителна присъда за К. Хаджийски, извършил престъпление по чл. 282, ал. 1 от НК. Подсъдимият Хаджийски заемал длъжността „надзирател“ в затвора в Бобов дол.

От началото на 2015 г. за него започнала да постъпва информация, че осъществява нерегламентирани контакти с лишените от свобода и с техни близки за внасяне на територията на затвора на неразрешени вещи срещу заплащане.

На 10.11.2015 г., на основание издадена от началника на затвора заповед, бил извършен личен обиск на Хаджийски, по време на който у него били открити шест брой сим-карти за телефон, четири реотани за скара, мобилен телефон със зарядно устройство и хендсфрий. Подсъдимият видимо се притеснил, няколко пъти попитал главния надзирател „дали може да се направи нещо“, но получил отрицателен отговор.

Постоянен арест за двама чужди граждани, издирвани от Австрия и Германия

Свидетелските показания на майката на лишения от свобода, за когото били предназначени въпросните вещи, начинът на тяхното предаване, установили факти, уличаващи подсъдимия в извършването на дейност, несъобразена с изискванията за заеманата от него длъжност.

На Хаджийски е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок, както и лишаване от право да заема държавна длъжност за период от две години. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.