арест
арест / news.bg
По искане на Окръжна прокуратура-Кюстендил, съдът остави в ареста двама чужди граждани, задържани с Европейски заповеди за арест. На 13 октомври, на ГКПП Гюешево е бил задържан М. Личина от град Белград.

Чужденецът е обявен за международно издирване от австрийските власти въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата при Окръжния съд в гр. Виена. Срещу него се води наказателно преследване за участие във въоръжен грабеж и в организирана престъпна група, специализирана в кражби на територията на ЕС на висококачествени туристически автобуси, като общата им стойност възлиза на над 300 000 евро. За престъпленията, в извършването на които е обвинен сръбският гражданин, се предвижда наказание от пет години „лишаване от свобода“.

3966 лв. глоба за 410 кутии контрабандни цигари хванати на МП Гюешево

М. Личина е с мярка „Задържане под стража“ до приключване на производството по Европейската заповед за арест. Понастоящем той се намира в затвора в град Бобов дол.

Отново на 13 октомври., в арестното помещение на Регионална дирекция „Гранична полиция“-Кюстендил, е задържан македонският гражданин С. Байрам от гр. Гостивар. Той е обявен за международно издирване от германските власти. Прокуратурата в гр. Берлин е издала спрямо него Европейска заповед за арест за изпълнение на петнадесетгодишна присъда „лишаване от свобода“ за изнасилване. По искане на Окръжна прокуратура-Кюстендил спрямо Байрам също е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 
Апелативна прокуратура- София