Откриха контрабандни цигари в тайник на кола
Откриха контрабандни цигари в тайник на кола / снимка: МВР
Районен съд-Кюстендил потвърди изцяло наказателно постановление, издадено от Митница Югозападна, с което на контрабандист на цигари е наложено административно наказание „глоба“, в размер на 3966,00 лева, представляваща 200% от продажната цена на предмета на митническо нарушение. Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред Кюстендилския административен съд.

Жалбоподателят К.М., на 12.06.2016 г., около 00.05 ч. е пренесъл през държавната граница на страната - МП Гюешево, с лек автомобил марка „Санг Йонг", акцизни стоки - 410 бр. кутии цигари - 8200 къса, без знанието и разрешението на митническите органи, с което деяние виновно е осъществил състава на чл.233, ал.1 във връзка с ал.3 от Закона за митниците.

Преди да пристъпи към извършване на митническа проверка, дежурният митнически служител попитал водача на автомобила, има ли за деклариране акцизни стоки и по-конкретно цигари, при което той отговорил отрицателно. Видимо неспокойното поведение на водача усъмнило дежурния митнически служител и той отклонил автомобила за извършване на щателна митническа проверка. В хода на проверката, са открити, укрити в таблото на автомобила, недекларираните акцизни стоки.
Дарик- Кюстендил