/ Виолета Атанасова - НЧ "Асклепион"
Музикално сдружение „Марин Големиниов“ и Девойка „Кюстендилска пролет 2019“ Снежанка Пенова дадоха начало на благотворителната кампания за лечението на 14-годишния Теодор Велинов.

Майката на Теди, Светла Велинова: Аз трябва да си спася детето

Преди да започне концерта на  цигуларката Зорница Иларионова и пианистката Вана Пешева в ХГ “Вл. Д.- Майстора”, Снежанка Пенова призова публиката  да отвори сърцата си и да изпрати обич и надежда към момчето, което съдбата изправи пред неочаквано изпитание.

Виолета Атанасова - НЧ "Асклепион"

Вярвам, че след тази първа инициатива кюстендилци ще продължат кампанията за набиране на необходимите 300 хил. лв. с различни благотворителни акции и всички заедно ще помогнем на семейството на Теодор, каза Девойка Кюстендилска пролет 2019.

Заключителният концерт от Майските музикални дни благотворително за Теодор Велинов

Концертът бе  последният от афиша на Майските музикални дни за тази година. За нас това събитие е много специално - посрещнахме две изключително талантливи млади изпълнителки, пред които вече са отворени световните сцени, привлякохме млади хора сред публиката, събрахме една сума, с която се сложи началото на благотворителните инициативи за лечението на едно дете и отворихме  дейността на Музикално сдружение „Марин Големинов“ към едно по-голяма обществена активност в различни посоки, сподели с удовлетворение председателят на сдружението Райчо Христов. 

Виолета Атанасова - НЧ "Асклепион"

Събраната сума от 550 лв. вече е преведена по сметката на Теодор Велинов, чиято майка Светлана не успя да дойде на концерта поради ангажименти  в София около медицинската документация за предстоящото пътуване на момчето за Дюселдорф, но благодари от сърце на всички, които са съпричастни към драмата на семейството и са готови да помогнат.

Кюстендилско дете се нуждае от помощ: Да спасим Теодор от остеосаркома

Особено вълнуващо беше, че сред публиката имаше хора, довели на концерта децата или внуците си, за да ги приобщят, както към света на музиката, така и към каузата на доброто, което  за пореден път ще обедини кюстендилци.

Събитието бе специално и за малкия цигулар Максимилиан Янков - ученик на известната музикална педагожка Роза Мирчева, в нейния клас по цигулка към НЧ „Братство 1869“, който не пропусна да съхрани паметния момент във фотосесия със Зорница Иларионова.

Информацията е на Виолета Атанасова.
Дарик- Кюстендил