Да спасим Теодор от остеосаркома
Да спасим Теодор от остеосаркома / Да спасим Теодор от остеосаркома
Благотворителна кампания в помощ на 14- годишният Теодор Велинов започна в Кюстендил. Момчето е с диагноза- остеосаркома феморис сенистри- вид много агресивен рак на костите. Теодор е ученик в 7 клас на ОУ "Даскал Димитри" гр.Кюстендил, той тренира футбол и обича да е сред приятели. Теди е единствено дете на мама Светла и тате Даниел.
Във фейсбук групата- Да спасим Теодор от остеосаркома, пише цитирам:

„В началото на месец Май, Теди започва да изпитва леки болки в крака, което първоначално дължи на пренатоварване в тренировките по футбол, след известно време се поява отток и след това накуцване. Родителите му решават да потърсят помощ в Университетска Специализирана болница по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев", където след направени редица изследвания е установено, че Теди има остеосаркома феморис сенистри- вид много агресивен рак на костите. При Теди той е засегнал бедрената му кост. При направения ЯМР се вижда, че туморите са два.

След установяването на диагнозата е пренасочен в клиника по детска онкохемотология ИСУЛ, където е приет за лечение. Теодор има направена една химиотерапия и в момента се възстановява у дома. Лечението на този вид рак е много агресивно и включва химио и лъче терапия и най-вероятно ампутация на крайника. Поне това казват, че могат да направят тук в България.

Родителите на Теодор са подали документи в Университетска болница Шарите, Берлин където са изказали второ мнение и твърдят, че могат за запазят крака на Теди. Вчера беше изпратен диска от ЯМР в Берлин и се очаква до 2- 3 седмици да бъде получена оферта за лечението му. По предварителна информация сумата ще и около 300 000€! Огромна е знаем, но детският живот няма цена и особено, когато касае живота на нашето дете то той е безценен и родителите ще направим всичко по силите си, за да спасим живота на детето си.

Подадени са и документи в НЗОК, фонд за лечение на деца в чужбина от там ще очакваме становище след 30 дни! До тогава Ви моля да подкрепите Теодор и да му дадете шанс да живее!

МОЛЯ ВИ НЕКА МУ ПОМОГНЕМ!
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
IBAN:BG25UBBS80021083543740
BIC:UBBS BGSF
Титуляр:Теодор Даниелов Велинов
HelpKarma : helpkarma.com/help/zalechenie
Скоро ще има и Pay Pal акаунт.
 
 
Дарик- Кюстендил