/ Дарик-Кюстендил
Девойката "Кюстендилска пролет 2019" Снежанка Пенова и председателят на Музикално сдружение "Марин Големинов" Райчо Христов ще открият заключителния концерт в програмата на Майските музикални дни на Зорница Иларионова-цигулка, и Ваня Пешева - пиано. 

Кюстендилско дете се нуждае от помощ: Да спасим Теодор от остеосаркома

Приходите от билетите за концерта ще бъдат преведи по сметката на 14-годишния кюстендилец Теодор Велинов, на когото предстои животоспасяваща операция. Концертът ще се проведе днес от 19:00 ч. в Художествена галерия "Владимир Димитров- Майстора" .

Това е и началото на благотворителните инициативи, които ще бъдат организирани в Кюстендил от различни граждански общности и неправителствени организации за събирането на средствата, СПЕШНО необходими за лечението на момчето.

"Помогнете! Бъдете съпричастни не във фейсбук, а с присъствието си на концерта и с реалното си участие в предстоящите благотворителни инициативи!", пише в призива на Музикално сдружение Марин Големинов.

Билети могат да се купят от 11- 13 и от 16- 18 ч. в офиса на сдружението на ул. Пауталия №5 или преди концерта в галерията.
Дарик- Кюстендил