/ Да спасим Теодор от остеосаркома
Призивът за помощ от една майка, която се бори да спаси живота на детето си
101694
Призивът за помощ от една майка, която се бори да спаси живота на детето си
  • Призивът за помощ от една майка, която се бори да спаси живота на детето си
Молба за подкрепа отправи чрез Дарик майката на 14-годишния Теодор Велинов, който е с диагноза остеосаркома феморис сенистри- вид много агресивен рак на костите.

Заключителният концерт от Майските музикални дни благотворително за Теодор Велинов

“Подкрепата от всички Вас ще помогне да спасим моето дете”, заяви пред Дарик майката Светла Велинова. Живота на семейство Велинови се преобръща на 6 май, когато на левия крак на седмокласника Теодор се появява оток, от вътрешната стена на бедрото.

“Направихме веднага графия, след биопсия се доказа остър сарком на бедрената кост и директно ни насочиха на химиотерапия, която се отрази много тежко на детето ми. Сега се възстановяваме вкъщи, през 2 дни правя кръвни изследвания и пращам резултатите на лекарите. Предстои ни втора химиотерапия.

След ЯМР се откри второ огнище високо на бедрото, което още повече усложни неговото лечение в България, защото доц. Патриков говори за отстраняване на крайник, което беше ужасно за нашето семейство и търсим друг вариант за лечение в чужбина. Проучили сме клиниките в Германия, имам изпратени документи в 4 клиники и чакам отговор в рамките на 5 дни и има шанс да бъде спасен крака на сина ми, слагат се ендопротези. Първоначалната сума е 300 000 евро, но тя търпи промени”, разказа майката Светла Велинова.
 
Кюстендилско дете се нуждае от помощ: Да спасим Теодор от остеосаркома

Теодор Велинов е ученик във Второ ОУ, пълен отличник. Учителите му го определят, като “прекрасно и отзивчиво дете”. Той винаги е участвал в дарителски кампании и вече е питал майка си, след като толкова е помагал- защо се случва сега на него?!?

“Много ми е  трудно да ми отговоря. Много ми е трудно да ми обясни какво се случва. Не ползвам думата рак, за да не го шокирам. Опитвам се да му повдигам духа, непрекъснато му говоря, че ние трябва да сме силни, да сме единни и ще успеем. Има моменти, в които ме напускат и последните сили, но си казвам, че нямам право на такова нещо и продължавам, ще търся начин за спасение на моето дете”, каза майката на 14- годишния Теди.
 
МОЛЯ ВИ НЕКА МУ ПОМОГНЕМ!
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
IBAN:BG25UBBS80021083543740
BIC:UBBS BGSF
Титуляр:Теодор Даниелов Велинов
HelpKarma : helpkarma.com/help/zalechenie
Дарик- Кюстендил