Здравните инспектори от отдел „Контрол на хранителни обекти и храни" са извършили 99 бр. инспекции в обекти за производство и търговия с храни за периода от 15 до 19 март, съобщават от РИОКОЗ.
При извършените проверки са съставени 21 констативни протокола, 7 предписания и 83 броя доклади. Съставени са 2 акта за административно нарушение - за работа в хранителен обект без лична здравна книжка. Взети са и 140 броя проби за лабораторен анализ - контрол на дезинфекция.
За същия период сътрудниците от отдел „Контрол на нехранителни обекти и стоки" са направили 28 проверки по текущия здравен контрол в обекти с обществено предназначение; една проверка по жалба и две проверки на издадени предписания. Издадени са 5 предписания
Взети са 7 проби питейна вода за лабораторен анализ и 6 проби козметични продукти за микробиологичен и химичен анализ.