В Димитровград търсят специалисти за работа по социален проект
В Димитровград търсят специалисти за работа по социален проект / netinfo

Община Димитровград продължава да търси специалисти за работа по проекта за социално включване „Да за децата на Димитровград”. Свободни са позициите за двама социални работници, петима медиатори и по един юрист, гинеколог, акушер, педиатър, психолог и медицинска сестра. Документи се подават в срок до 3 ноември, като е необходимо кандидатите да попълнят автобиография, чийто образец могат да намерят на официалния сайт на общината и да я подадат в деловодството, информира ръководителят Елена Тодорова.

Социалните услуги са „Формиране и развитие на родителски умения” и „Семейно консултиране и подкрепа за родители на бебета и деца от 0 до 7 г. възраст”. Разделени са в две групи, предвид възрастта на целевите- услуги за родители и семейства на деца до 3-годишна възраст и услуги за деца от 3 до 7-годишна възраст.

Целта е не само да се подкрепят семействата в отглеждането на децата, но и да се стимулират за по-голяма активност във всички сфери на живота с цел осигуряване на добра семейна среда за малките деца, коментира Елена Тодорова.  Родителите ще имат възможност за комплексна подкрепа – от грижите за малки деца до консултиране относно възможностите за подобряване на тяхното образование, квалификация, шансове за заетост и т.н., допълва тя.

Община Димитровград изпълнява проекта „Да за децата на Димитровград”, съгласно Споразумение за финансиране с Министерството на труда и социалната политика, като основните му цели са превенция на социалното изключване на деца и семейства от уязвими групи и превенция на изоставянето на деца с увреждания и изграждане на специални умения за отглеждането им в семейна среда. В тази връзка целевите групи са деца в риск на възраст от 0 до 7 г. и техните родители.