Съдия закъсня с два часа за дело, но глоби свидетели
Съдия закъсня с два часа за дело, но глоби свидетели / netinfo

С близо два часа закъснение започна заседание по делото за жестокото убийство на Минка Андреева от Димитровград. 36-годишната жена бе открита мъртва в дома си на 6 юни сутринта 2008 година. Установи се, че жертвата е убита по особено мъчителен начин. Била е бита, душена, хапана, рязана със счупена бутилка и брутално изнасилена.

Подсъдим за жестокото убийство е Христо Лазов, а приятелката му Виктория Ангелова, която открива трупа на жертвата, е обвиняема за това, че е създала пречки на разследването. Ход на процеса днес не беше даден, защото подсъдимата Виктория не се яви.

Заради това съдията по делото Росен Русев промени мярката на обвиняемата от подписка в парична гаранция от 1000 лева и постанови Ангелова да бъде принудително доведена в залата за следващото заседание, насрочено за 10 ноември.

Съдия Росен Русев, който е и председател на Окръжен съд-Хасково по неясни причини закъсня с два часа за началото на съдебното заседание. То беше насрочено за 9.30, а Русев се яви в 11.15 часа. Той наложи по 200 лв. глоба на двама неявили се свидетели. Става въпрос за две жени, които обаче бяха пред съдебната зала преди обявения час за начало на заседанието - 9.30. След продължителното чакане и липсата на информация, към 10.15 часа двете жени си тръгнаха, явно решили, че няма да има заседание. Майката на убитата жена също не успя да изчака докрай началото на заседанието и си тръгна разплакана.