Ще строят детска градина в кв. Бадема
Ще строят детска градина в кв. Бадема / ДарикНюз, Архив

Детска градина ще има вече и в кв. "Бадема" в Хасково. Това съобщи в интервю за Дарик радио кметът Добри Беливанов. "В този квартал живеят около 25 % от хасковлии и там трябва да има обединено детско заведение", заяви кметът. Той припомни, че в средата на 90-те години е била построена сграда за детска градина, която в последствие е продадена и в момента е собственост на местна шивашка фирма. Все още от администрацията обмислят къде точно може да бъде построена детската градина, като предстоят и огледи на терени в "Бадема". "Но до края на мандата ми в този квартал ще бъде построена детска градина", категоричен бе градоначалникът.

На въпрос за финансирането на такъв проект, Добри Беливанов обясни, че заради тази идея общината се е отказала да изгражда постоянен приют за бездомни кучета. Вместо да се влагат толкова много средства за постоянен приют, по-добре те бъдат инвестирани в създаването на детска градина, коментира кметът.

Той съобщи още, че до края на този месец ще отвори врати временният приют за бездомни кучета. Както вече сме съобщавали той ще се помещава в сградата на бившата ОСМА. Кметът съобщи, че вече са готови всички клетки, в които ще бъдат настанявани уличните четириноги, предстои финализирането на някои административни процедури и приютът ще заработи. Изграждането му струва на общината около 6 000 лв.