През месец август при проверки митническите служители задържаха рекордните за годината 2 009 300 къса цигари
Митническите служители от Териториална дирекция "Митница Бургас" откриха контрабандни цигари, скрити под тапицерията на мебели при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция

На 12 септември, на "Капитан Андреево" пристига влекач с полуремарке, с турска регистрация. Шофьорът - турски гражданин представя пред митническите служители документи за превозвания товар - мебели и текстилни изделия от Турция за Великобритания.

Агенция

По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товара са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол инспекторите установяват, че под тапицериите на дивани, фотьойли и столове са укрити 7190 кутии - 143 800 къса цигари без акцизен бандерол.

Агенция

Цигарите са задържани, както и транспортното средство послужило като средство за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

Агенция

През месец август при проверки на "Капитан Андреево" митническите служители задържаха рекордните за годината 2 009 300 къса нелегални цигари, което с 527 353 къса повече в сравнение със същия период на миналата година.

През първите 12 дни на месец септември количеството на иззетите тютюневи изделия са 22 340 кутии - 446 800 къса.