/ Дарик радио, Хасково, Архив

По повод Международния ден на детето 1 юни Областният управител на Хасково Станислав Дечев обяви традиционния фото-конкурс за деца. Тази година темата на фото-предизвикателството е „Пътешествие в родния край“. Конкурсът за любителска снимка се организира за трета поредна година по идея на Станислав Дечев.

В конкурса могат да участват непрофесионални, любителски снимки, направени от деца от област Хасково. Идеята е най-малките жители на региона да посетят и снимат красиви места, исторически и археологически обекти в Област Хасково, децата сами да открият красотата на родния край и да я запечатат във фотографии.

В конкурса могат да участват ученици от 1 до 12 клас от област Хасково. Както всяка година, конкурсът е открит и всеки може да участва в гласуването за определяне на победителите. Снимките ще бъдат публикувани на фейсбук- страницата на Областна администрация Хасково, а оценяването им ще става чрез гласуване тук.

Фотографиите, които ще участват в #конкурса#Пътешествие в родния край “, трябва да се изпращат на официалния имейл на Областна администрация Хасково oblast@hs.government.bg,  придружени от информация за автора на снимката, години и училище.

Ако на снимките има непълнолетни лица, задължително е да бъде приложена и Декларация от името на родителите на заснетите деца, че са съгласни снимката да участва в конкурса и да бъде публикувана. Ако фотосът не е придружен от Декларация, той няма да бъде включен в конкурса.

Снимките за конкурса „Пътешествие в #родния край“ трябва да бъдат изпратени на имейла на Областна администрация Хасково не по- късно от 17,00 ч. на 25 май. След този час, всички снимки ще бъдат публикувани на фейсбук- страницата на Областна администрация Хасково в специален албум „Пътешествие в родния #край“.

Там ще става и гласуването за тях чрез харесвания. Гласуването ще се продължи до 17:00 часа на 30 май. В този час комисия от Областна администрация ще преброи харесванията на фотографиите и ще обяви победителите в конкурса.

Авторите на първите три най-харесвани снимки ще бъдат отличени с награди. В конкурса по традиция ще бъде връчена и още една награда за любима снимка на Областния управител на Хасково. Награждаването ще бъде на Първи юни в залата на Областна администрация Хасково.