/ Thinkstockphotos
Община Димитровград стартира доставка по домовете на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещите се.

Иван Гешев: Банско да бъде поставено незабавно под карантина

На посочен телефон всеки ден от 9:00 до 16:00 часа могат да се обаждат самотно живеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за да им се осигурят необходимите храни и медикаменти. Това съобщи кметът на общината Иво Димов в профила си във Фейсбук след заседание на Общинския кризисен щаб, цитиран от БТА.

"Със задачата ще бъдат натоварени служителите на социалния патронаж. Услугата ще се извършва и от служители на Общината, а при необходимост ще бъдат включени и сертифицирани доброволци", уточнява Димов.

Израелка с коронавирус карала ски в Банско, минала през летището в Пловдив

Той допълва, че продуктите ще се закупуват със средствата на възрастните и трудно подвижните хора и по тяхна заявка, като призивът е това да правят хора, които няма на кого друг да разчитат в момента.

Кметовете и кметските наместници в селата ще обобщават необходимостта от доставка на храни и лекарства и ще съобщават данните на отговорните длъжностни лица.

Други набелязани мерки са били оптимизиране на работата на общинската администрация и прилагането на системата "хоум офис" за работа от дома на част от служителите.

Наши лаборатории ще правят бързи тестове за коронавирус до дни

При възможност пък изискващите физическо присъствие на гражданите услуги ще бъдат изпълнявани експресно, но на цени за стандартни услуги, за да не се налага повторно идване до гишетата на съответните служби.
БТА