/ БГНЕС
По 1000 лв. бонус за всички медици на първа линия в битката с коронавируса
Безпрецедентно съгласие демонстрираха президентът и премиерът. Румен Радев и Бойко Борисов загърбиха споровете и призоваха нацията към единство в трудната битка с коронавируса. 

Двамата го направиха съвместно изявление след среща на "Дондуков"2 с участието и на шефа на кризисния щаб ген. Мутафчийски.




"Борбата днес е за всеки българин", заяви Радев. Той призова към единство и солидарност.

"Вярвам, че заедно ще се справим", каза той. "30 години българите се спасяват поединично, но е време да осъзнаем необходимостта от гражданска отговорност и солидарност."

Варненец с положителна проба за коронавирус в „Света Марина“


"Никой не може да спаси себе си, ако не може да разчита на отговорното поведение на другите. Строгите мерки ще бъдат от полза само ако всеки един осъзнае техния смисъл", добави президентът. "Мой призив е да не се поддаваме на паниката и да проявяваме уважение към усилията на институциите."
 

Борисов Радев среща
БГНЕС


Президентът призова държавата да помогне на най-слабите - възрастните хора. Държавният глава е убеден, че преодолеем ли като народ тази епидемия, ще успеем да се справим и с другите ни проблеми. 

2 нови случая на коронавирус в България

"Държавата трябва да помогне на най-слабите, а младите - на старите. От тази криза да излезем по-силни като народ, в който поколенията могат да си подават ръка. Ако преодолеем тази епидемия, ще намерим решения към всичките проблеми, защото ключът към тях е в солидарността, отговорността към човешкия живот", подчерта президентът.
 

Борисов Радев среща
БГНЕС


"Абсолютно съм съгласен с изводите и заключенията на президента за единството", присъедини се и премиерът Бойко Борисов.
 

Борисов Радев среща
БГНЕС


Той обяви, че всички лекари, лаборанти и медицински сестри на първа линия в битката със заразата ще получават по 1000 лв. допълнително на месец към заплатите.

"Трябва да мислим за заплатите на армията, лекарите, полицаите и всички други, които се борят срещу коронавируса", коментира премиерът.