/ Дарик радио-Хасково
По трансграничен проект ще бъде изграден "съседски" кът с огнище за приготвяне на зимнина в междублоковото пространство зад блок 1 на бул. "България" в Димитровград, съобщиха от Общината.

Предложения за носител на Националната литературна награда „Пеньо Пенев” 2020 г.

Кметът Иво Димов е дал символичен старт на ремонта на градския район по проекта по програма Интеррег-ИПП България - Турция, по който общината трябва да усвои 246 000 евро.

Освен пещта за готвене, изваряване и стерилизация на храна за зимата, която трябва да се ползва от живеещите в близост, на терена се предвижда да бъде извършено преустройство и изграждане на нова паважна алейна мрежа, строителство на открита детска площадка за деца от 3 до 12 г., обособяване на площадка за стрийт фитнес с 3 мултифункционални тренажора и маса за тенис, поставяне на дървена беседка и пейки.

Община Димитровград отново предлага богата и атрактивна програма за Коледно-новогодишните празници

Подменени ще бъдат осветителните тела с нови енергоспестяващи, като предстои и инсталиране на система за видеонаблюдение, засаждане на нова декоративна растителност и монтиране на нова автоматична поливна система.

Проектът предвижда още и създаването на мобилно приложение за смарт телефони като туристически портал за града в съответствие с общата концепция за развитието на устойчив туризъм, е информирал още на представянето му кметът Димов.