/ Dariknews.bg, архив
Община Хасково  вече предоставя възможността на жителите и гостите на Хасково  да използват най-голямата платформа за подаване на сигнали в страната -  “Гражданите”.
 
Заработи нов център за пълнолетни с увреждания в Хасково

Чрез мобилното приложение “Гражданите” или сайтът https://grajdanite.bg с няколко клика сигнализирате за опасности, нарушения, повреди, бездомни хора в беда, неработещо улично осветление, бездомни кучета, изоставени автомобили, неправомерно изхвърлени боклуци и всички друго, което срещате като проблем в града ни.

Също така през приложението можете да се известявате за събития, които се случват в града ни - ремонти, културни събития и други, обясниха от кметството. Платформата предоставя функционалност за видими резултати "Преди и След" чрез снимков материал в съответния сигнал.

В Хасково продължава предоставянето на социални услуги личен асистент

Социалните опции “Подкрепи” и “Сподели” са предпоставка за създаването на общност от активни граждани, които спомагат за постигането на по-добра обществена среда. Чрез опциите “Карта” и “Галерия” всеки може да се информира за проблеми в квартала или друго място, където  го интересува какво се случва и как институциите и обществото реагират на тях.