/ Община Хасково
Нов Дневен център за пълнолетни с увреждания заработи в Хасково. Откриването бе днес, а лентата преряза кметът Добри Беливанов. Центърът се намира в сградата на ДЦДМУ „Марина“ и е с капацитет 20 души, като към момента там са настанени 12. Има обособена зона за занимания и спално помещение. 

Дадоха бус на Центъра за специални потребности в Хасково

Този център е от изключителна необходимост за града, каза директорът Таня Ганева. Тя допълни, че в него ще се настаняват лица, които са навършили максималната възраст 35 години. Родителите на хората с увреждания отдавна очакват тази социална услуга, защото така могат да работят, а децата им да получават всички необходими компетентни грижи, съобщиха от общината.

В Хасково продължава предоставянето на социални услуги личен асистент

Трима са новоназначените служители в центъра. Реконструкцията на помещенията и новият подемник за инвалидни колички в другата част на сградата, където е ДЦДМУ “Марина“, струват около 60 хиляди лева, които са платени от бюджета на община Хасково.

Сега в двата центъра има над 60 лица с увреждания. За тях се грижат педагози, социални работници, рехабилитатори, логопеди и психолози.