/ Дарик радио, Хасково
Магазин за цветя в Димитровград и друг в Хасково, но за хранителни стоки, затварят заради данъчни нарушения, съобщават от офиса на НАП. През миналата седмица същата мярка „запечатване“ бе приложена и спрямо хранителен магазин в Харманли и търговски обект за пакетирани стоки в Димитровград.

Полицаи хванаха цигари и кашкавал без документи

Мярката е наложена заради неспазване на Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби, уточняват от НАП в Хасково, а именно - не издаване на касови бележки и разминаване между касовите наличности и дневните отчети от извършени продажби.
 
10 фирми в Хасковско внесоха над 1 млн.лв дивидент

С това, запечатаните от НАП от началото на годината досега търговски обекти на територията на област Хасково стават 17. От 1 юли мярката се прилага от проверяващите от звеното за фискален контрол, което осъществява оперативните проверки по спазване на законовите разпоредби при извършване на продажби и тяхното отчитане.
 
През тази година в областта са били запечатвани маси за търговия на пазара в Димитровград, бензиностанции, магазини за промишлени стоки и за храни.