/ / цигари / Thinkstock/Getty Images
Общо 2360 къса цигари без бандерол иззеха полицаи от Хасково, Харманли и Димитровград. При проверка на хранителен магазин в с. Динево са открити 220 къса от  безакцизните папироси. 35-годишната продавачка ги е предала с протокол на служителите.

Иззеха 500 кутии цигари в Тополовград

Останалите 2140 къса са конфискувани при акция на полицаи от Харманли и Димитровград
при проверка на автобуси, осъществяващи международни превози. Органите на реда са проконтролирали возила, влизащи в страната ни. При проверка в автобус са открити папиросите в хасковски пътници, на които им са съставени актове.

От полицията съобщават още, че цигари без бандерол са конфискувани от икономическите полицаи при проверка за извършване на незаконна дейност и неиздаване на касов бон в търговски обект на улица „Княз Борис“ в Свиленград.

Намериха нелегални цигари в камион в Хасково

Полицаите, съвместно със служители от НАП проверили магазина и извършили контролна покупка, за която неполучили касов бон, за което са съставени протокол и акт. От служители на „Отдел по храните“-Свиленград е констатирана продажба на стоки без етикети на български, за което също е последвала санкция.

Намериха 20 000 къса цигари в Харманли и Димитровград

Полицаите са иззели от магазина 420 къса различни по вид цигари без бандерол.
Контролиращата група установила още, че на магистрала “Марица“ в непосредствена близост до граничния пункт се извършва незаконна търговска дейност с хранителни продукти.

Те заловили 51-годишен харманлиец да продава кашкавал без необходимите документи за търговска дейност и без фискално устройство. Съставени са му 2 акта.