ДВГ Щастливци с голямата награда от 14-я Златен извор
ДВГ Щастливци с голямата награда от 14-я Златен извор / DarikNews

Голямата награда от 14-то издание на националния фестивал на детската забавна песен на фолклорна основа „Златен извор” в Димитровград замина за Харманли. ДВГ "Щастливци" получи приза за цялостно представяне. Отличието за авторска песен и аранжимент взе димитровградската вокална група „Таралежите” с ръководител Емилия Тодорова.

ДВГ "Щастливци" с голямата награда от 14я "Златен извор"
netinfo

Специален приз на Съюза на българските композитори връчи председателят му Петър Льондев- председател и на конкурсното жури, на основалата „Златен извор” Кера Тодорова. Като директор на детския център в Димитровград преди 14 години тя учреди фестивала, който е единственият в страната за детски забавни песни на фолклорна основа, припомни Петър Льондев. Грамота за отлична организация на фестивала получи и временният директор на детския и младежки център в Димитровград Радка Тодорова.

ДВГ "Щастливци" с голямата награда от 14я "Златен извор"
netinfo

 

Близо 300 изпълнители участваха във фестивала и тази година. На сцената на димитровградския театър се представиха деца от 11 населени места в страната в 23 вокални групи и 70 индивидуални изпълнители от Хасково, Харманли, Любимец, Стара Загора, Панагюрище, Хисаря, Пловдив, Варна, Елин Пелин, Търговище и Димитровград