Човек от коалицията на Касим Дал се отказва от изборната битка
Човек от коалицията на Касим Дал се отказва от изборната битка / netinfo

Втори кандидат за депутат от хасковска област е подал молба за отказ от участие в парламентарните избори. Това е Петко Ангелов втори в листата на Коалиция център - свобода и достойнство между НДВС и партията на Касим Дал Народна партия свобода и достойноство.

Пред Дарик Ангелов, който е от НДСВ заяви, че мотивите за отказа му от участие в предизборната битка са свъзрани с лични и служебни ангажименти, които ще възпрепятстват участието му в кампанията. Водачът на листата на коалицията е кметът на с. Козлец Юмер Мерт.

Петко Ангелов е вторият кандидат за депутат, който се отказва от участие. Преди него молба за това в РИК-Хасково подаде Тодор Ташев 11-ти в листата на СДС. Районната избирателна комисия се произнесе и по двата случая, съобщи за Дарик председателят й Таня Захариева. Комисията оставя без разглеждане молбите на Ташев и Ангелов, тъй като в изборния кодекс не съществува хипотеза, с която да се откажат, освен ако не са в трайна невъзможност или в случай на смърт. И Ангелов и Ташев ще подадат искания молбите им да бъдат разгледани от Централната избирателна комисия.