Атака оспорва законността на сесията пред Областния управител
Атака оспорва законността на сесията пред Областния управител / netinfo
Жалба до Областният управител, който в срок от една седмица да се произнесе за законосъобразността на провелата се днес Общинска сесия ще депозират в понеделник общинските съветници от „Атака” Анюта Лозева и Георги Майров.

Два са основните мотива, които те ще посочат във възражението си, а именно: не са получили на време материалите за сесията, което е нарушение на сега действащия Правилник и, че и двете им предложения за отлагане на заседанието и включване на всеки от съветниците в комисии предолжени за гласуване днес са били отхвърлени.

Включването на парламентаристите от мнозинството в комисиите не било случайно, заяви днес общинският лидер на „Атака” и съветник Анюта Лозева. Според нея то е било продиктувано от определен интерес за вкленяване в опозицията, за купуване на съветнически гласове, както са се купували гласовете на избирателите.

Веднага, след като са напуснли днешното заседание на ОбС, заради неприети решения Анюта Лозева и Георги Майоров са депозирали в Общински съвет и възражение срещу създаването на Представителна група на Атака от самоотлъчилите се местни парламентаристи Борислав Иванов и Тихомир Калинов, заедно с Живко Архондев.

Според Анюта Лозева тримата могат да регистрират група, но не и с името „Атака”, тъй като Иванов и Калинов не са членове на партията от сряда вечерта.