Общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим и глоба в размер на 700 лева - това постанови Окръжният съд в Хасково на 37-годишен мъж, съобщиха от съдебната институция.

Производството по наказателното дело е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, а мъжът е обвинен в подкуп на полицай и шофиране след употреба на наркотици.

Задържаха сириец, шофирал дрогиран, опитал да подкупи полицай в Харманли

На 22 август в Харманли той е управлявал кола след употреба метамфетамин, като е държал без надлежно разрешително високорисково наркотично вещество - метамфетамин.

А при проверката, за да не довърши започната проверка за установяване на административни нарушения или да не уведоми компетентните органи за констатирано нарушение, мъжът е дал парична сума от 200 евро на длъжностно лице - полицейски орган. 

Подсъдимият е осъден и по трите обвинения, като за всички тях съдът постанови общи наказание. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив.

Припомняме, че осъденият, който е сириец с адрес в Харманли, е бил спрян за проверка на булевард "България". Служителите на реда са го съпроводили до управлението за извършване на тестове за алкохол и наркотик.

Пътувайки към сградата, на излизане от служебната кола, водачът поставил в джоба на униформата на младши полицейски инспектор Александър Александров банкнота от 200 евро, с цел да осуети проверката. 
Валентина Стоева, БТА