Сирийски гражданин, шофирал дрогиран и притежаващ в себе си наркотик, е задържан под стража за опит за подкуп на полицай и за другите две закононарушения. Състав на Окръжния съд в Хасково наложи днес най-тежката мярка за неоклонение спрямо Х. И. (36 г.) за случая в Харманли на 22 август, съобщиха от Съдебната палата.

Тогава водачът на лек автомобил бе спрян за проверка от полицията в Харманли. При транспортирането му към Районното управление, шофьорът поставил в джоба на униформата на младши полицейски инспектор Александър Александров банкнота от 200 евро с цел да осуети проверката. Последвал тест потвърди употреба на метаамфетамин, а при обиск в него бе намерена хартиена сгъвка с 2 грама бяло кристално вещество от същата дрога.

Дрогиран сирийски шофьор без книжка се опита да подкупи полицай в Харманли


Съдът намира, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, тъй като не е български гражданин. Влязъл е в страната ни по неустановен ред и познава начин и механизъм, по който отново да напусне територията на България. Определението на съда може да обжалвано или протестирано в Апелативния съд в Пловдив.