/ netinfo
С юбилеен концерт ще отбележи тази вечер 10-годишнината си народно читалище  „Марица` 2008“ в едно от най-малките димитровградски села Райново. Програмата ще стартира от 20 часа, в двора на читалището.

Райново, Воден поход
netinfo

В момента то е домакин и на Националния воден поход „Долна Марица 2018“, като участниците в него също ще са сред зрителите на празничния концерт. 11 лодки посрещнаха в Райново, което е една от спирките във водния поход, чийто финал е в Свиленград.

Райново, Воден поход
netinfo

На откритата сцена в читалищния двор ще се представи танцовият състав на НЧ „Събуждане` 1927“ от село Радиево и народният певец, секретар на читалището в съседното на Райново с. Злато поле Тенчо Тенчев.

Райново, Готварски събор
Дарик радио, Хасково

За гостите си и участниците в концертната програма домакините от райновското читалище традиционно ще приготвят паниран заек с трюфели. Експедиция за събиране на трюфели със специално обучени за това кучета организира преди време читалището.

В края на април то бе домакин и на Готварски събор с участието на студенти от пловдивския университет по хранителни технологии, които също приготвяха ястия със заешко по традиционни рецепти от всички краища на страната.