Започва фестивалът Ракия - Магия в Ганчовец
Започва фестивалът Ракия - Магия в Ганчовец / Dariknews.bg, архив

За пета поредна година в дряновското село Ганчовец се организира фестивалът "Ракия - Магия".За първи път той ще продължи 3 дни и 2 нощи - 7, 8 и 9-ти септември, пише официалният сайт на събитието.

Роден от една идея за документален филм, фестивалът се превърна в очаквано събитие за жителите на с. Ганчовец и околността и за всички ценители на най-българското питие и на рок музиката. 

Над 50 избрани домашни ракии се състезаваха за  първото място и традиционната награда - 50 литрово буре през миналата година, като тази организаторите очакват двойно повече участници от всички краища на България.

Според регламента реномирано жури от изтъкнати пиячи и ценители на домашната ракия професионално оценява качествата на ракията, като определя 10 финалиста. От тях, на втори кръг се избират първо, второ и трето място, като на създателите на елексирите се връчват престижни награди и грамоти. Всичко това се съчетава с много смях, игри, наздравици и музика.

Тази година гости ще  бъдат: Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, iBand, Ша-Ша, Мискините, Delta Rooster./rakia-magia.com/