Започват масови проверки на местата, където има струпвания на роми и на хора от криминалния контингент
Започват масови проверки на местата, където има струпвания на роми и на хора от криминалния контингент / DarikNews.bg
Започват масови проверки на местата, където има струпвания на роми и на хора от криминалния контингент
101274
Започват масови проверки на местата, където има струпвания на роми и на хора от криминалния контингент
  • Започват масови проверки на местата, където има струпвания на роми и на хора от криминалния контингент
„Излишно е да казвам, че съм отвратена и омерзена от случилото се, свързано с нападение над служител в търговски обект в Габрово на 7 април. С правомощията, които законът ми е дали поисках безкомпромисност по отношение на всички, които си позволяват да нарушават обществения ред в нашия град”, това обяви кметът Таня Христова на спешен брифинг, свикан днес в Община Габрово.

Трима души пребиха продавач в денонощен магазин в Габрово (ВИДЕО)

Преди обед тя е имала среща с ръководствата на областната и районна дирекции на МВР. Таня Христова е изискала масови проверки по Закона за гражданска регистрация и спешни проверки на всички адреси, където има струпвания на ромски фамилии и хора от криминалния контингент.
 
„Ако се окаже, че силите и средствата на органите на реда в Габрово не са достатъчни, ще поискам, в качеството си на кмет, допълнително сили и средства от министъра на вътрешните работи, защото всеки в този град е длъжен да спазва реда и законите на страната.”

Още за агресията в магазин 2+2 в Габрово
 
Таня Христова е провела телефонен разговор с министъра на вътрешните работи. Със заповед от днес тя е разпоредила на органите на МВР да бъдат приети конкретни и спешни мерки за опазване на реда и законността в града.
 
Таня Христова отново повтори, че никога не е заселвала роми в Габрово и обяви, че всички други твърдения, разпространявани чрез социалните мрежи, са лъжа и манипулация. Кметът каза още, че е научила за инцидента в магазин 2+2 от публикациите в местните медии, а не от полицията. 

Позиция на кмета на Габрово Таня Христова по повод побоя в търговски обект в Габрово
 
Цялото изявление на Таня Христова може да чуете от прикачения към тази статия аудиофайл.