/ Снимки от охранителните камери
Чуйте разказа на собственика от прикачения аудиофайл към тази статия
Побоят над служител в денонощен магазин в Габрово
101264
Побоят над служител в денонощен магазин в Габрово
  • Побоят над служител в денонощен магазин в Габрово
Трима души пребиха продавач в денонощен магазин в Габрово.

Инцидентът е станал малко преди 22:30 ч. на 7 април.

Младежите се държали нападателно с клиент на търговския обект, а продавачът се намесил, за да преустанови това.
 
Ивайло Филев, собственик на магазина, разказа пред Дарик, че побоят над Венцислав Иванов е бил в продължение на 7-8 минути. Пострадалият е с комоцио и е настанен в местната болница. 

Хванаха лицата, пребили продавача на магазин „2+2” в Габрово

„От нашия бизнес не искаме много - да работим в спокойна атмосфера, без стрес за работници и служители. Да работим в страна, в която държавата защитава гражданите си. В която се спазват закони и има наказани. Искаме въздух и справедливост", е посланието на Ивайло Филев, който разказа как се е стигнало до инцидента:
 
„В магазина влизат три момчета, които се държат вулгарно и агресивно. Започват да се закачат с един от нашите клиенти. Момичето, което е на работа, се обръща към колегата си Венци да се намеси, за да преустанови това. Той им прави забележка и ги приканва да напуснат обекта. Те продължават да се държат агресивно, нападат го, удрят го. Той се отбранява. Побоят над него продължава 7-8 минути в почти целия магазин.”
 
 

Агресивно поведение на клиенти в магазин 2+2 в Габрово

Публикувахте от Darik Габрово в Вторник, 9 април 2019 г.

 
Момичето, което е на смяна, сигнализира СОД и полиция, които се отзовават бързо.

Според Ивайло Филев не може да се допуска да има чувство на безнаказаност. Той бе категоричен, че не иска да се насажда етническо напрежение. Тримата младежи не са пияни или дрогирани, е впечатлението на персонала. Още с влизането си в магазина обаче се държат провокативно.
 
„Като фирма, апелираме да се вземат сериозни мерки. Във времето това има дългосрочни последици. Насажда се страх”, разсъждава Ивайло Филев.
 
Той заяви, че от страна на фирмата ще бъде подадена жалба за нанесените щети, раненият служител и колежката му също ще подадат жалби. Видеото от камерите показва колко арогантно се държат тримата клиенти.
 
„Честно казано не знам какви още мерки можем да вземем срещу такива инциденти - имаме охрана, моментно предупреждение на органите на реда. Може би законите трябва да се променят, не може с лека ръка да се нарушава пространството на другите. Няма как в такава обстановка да задържаме млади хора, да се опитваме да им плащаме добре, да плащаме данъци и осигуровки“, допълни той.
 
Не за първи път Ивайло Филев се сблъсква с насилие в бизнеса си. Той има търговски обекти в Габрово, Севлиево и Пловдив. Разказва, че е правен опит за грабеж. Оценява участниците в него като млади момчета, които от глупост се забъркват в неприятност. По-късно, след като понасят наказанията си, отиват при него и му се извиняват.
 
Инцидентът от 7 април обаче се отличава с агресия и бруталност, които Ивайло Филев не е срещал досега.