Депутатът от БСП Кристина Сидорова
Депутатът от БСП Кристина Сидорова / БГНЕС

“Корупцията изяжда пенсиите, доходите, парите за здравеопазване и образование”, коментира народният представител от БСП Кристина Сидорова по отношение на предстоящия вот на недоверие към кабинета “Борисов 3”.

Според депутата от Габрово, най-актуалната тема – вотът на недоверие, е механизъм за посочване грешките на управляващите.

“Ние сме алтернатива, защото това е партията, която има реални предложения и политики към днешна дата. Всеки един момент е подходящ за вот на недоверие и страхът на премиера да не се изложим пред чужденците не е състоятелен.”, смята Сидорова.

Образователното министерство предлагало здравословни закуски за богати деца и калорични за бедните

Вотът на недоверие към управляващото мнозинство добива още по-важен смисъл и при наличието на вече предложени алтернативни политики и бюджет на БСП, категорична е тя.

В алтернативния бюджет на БСП се предвиждат редица мерки като - нaмaлявaнe нa дaнъкa въpхy дoхoдитe нa 2 850 000 paбoтeщи бългapcки гpaждaни, въвeждaнe нeoблaгaeм минимyм в paзмep нa минимaлнaтa paбoтнa зaплaтa, бeз дa се пpoмeня cтaвкaтa нa кopпopaтивния дaнък; пpeмaхвaнe cтaтyтa нa дъpжaвнитe и oбщинcкитe лeчeбни зaвeдeния кaтo тъpгoвcки дpyжecтвa, кaктo и oткaз oт пpинципa „Пapитe cлeдвaт yчeникa“.

Кристина Сидорова помага на Борисов със схема за назначенията в Габрово

БСП отделя и повече средства за регионите. Шанс да се даде живот на малките населени места е широколентният интернет, който към момента се използва в големите градове, предлагат от опозицията.

Депутатът от Габрово счита, че предложеният в бюджета на левицата фонд “Индустрия” ще допринесе за икономиката и производството у нас. Според нея, проблемът в производителността на труда не е толкова в работниците, а в старите машини на много места. “За да имаме добра икономика, ние трябва да имаме производство, което да е високотехнологично”, допълва тя.

„ГЕРБ трябва да управлява прозрачно, а не порочно”, препоръчаха от БСП-Габрово

Относно другата актуална политическа тема - давността на приватизационни сделки, Сидорова е на мнение, че ръководството на БСП в сегашния си вид показа, че когато някой има вина, той трябва да я понесе. “Заявката, която даде БСП на Конгреса е , че ние искаме цялостна промяна на политическия модел в България и тя минава през понасяне на наказание на всички тези, които през годините на Прехода съсипаха българската икономика“, обобщава народният представител.