Кристина Сидорова
Кристина Сидорова / БСП
„ГЕРБ трябва да управлява прозрачно, а не порочно”, препоръчаха от БСП-Габрово в позиция, разпространена до медиите.
 
Червените заявяват, че „категорично се противопоставят на порочния модел, по който се управляват общински и държавни структури. Време е да се сложи край на назначения, направени не на база професионални качества, а на роднинско-приятелски принцип”.
 

Кристина Сидорова помага на Борисов със схема за назначенията в Габрово


Социалистите смятат, че инструментите на властта са превърнали партията  на Борисов в пълновластен  господар на региона.
 

Таня Христова обяви, че обмисля да заведе дело срещу обвинителите си


В позицията на БСП се казва още:
 
„Нейните  кадри овладяха всички общински  структури и с начина си  на работа принудиха много млади хора да напуснат, защото не са от техния електорат и не желаят да изпълняват партийните им заповеди.
 
Изнесените данни от народния представител от левицата Кристина Сидорова поставиха много въпроси, въпреки че тази информация е известна на всички габровци и е споменавана неведнъж в местни медии.
 
Отговорът ви, уважаеми управляващи, с назоваването на така наречените БСП кадри в общинските звена, показва вашата поредна слабост. Споменатите от вас хора не са част от ръководството на партията в Габрово, някои дори не са членове на организацията ни.
 
Затова Ви призоваваме: Концентрирайте се върху развитието на общината. Защото Габрово вече не е нито българският Манчестър, нито културният център на България, а с овластяването на хора, единствено и само на роднинско – приятелски принцип, скоро няма да има и малък шанс нашият град да бъде предпочитано място за живеене”.


Томислав Дончев: Има истинска политическа баталия, очевидно тече престрелка