Вицепремиерът Томислав Дончев заяви пред NOVA, че според него случаят с депутата Антон Тодоров няма да се затвори с неговата оставка.

Депутатът Антон Тодоров подаде оставка
 
Той призна, че думите на подалия оставка депутат от ГЕРБ към водещия Виктор Николаев могат да бъдат тълкувани по различни начини. И изтъкна, че те са симптом за едно дълго трупано напрежение.

Ще пуснат ли ГЕРБ Антон Тодоров да си ходи от парламента?
 
Относно обтегнатата политическа обстановка в последните седмици, той коментира:
 
„Има истинска политическа баталия. Очевидно тече престрелка. Всички казаха остри реплики. Дори не мога да си спомня кой започна пръв. Не ми се иска да е започнал някой от нас. Но си мисля, че политиката трябва да е нещо друго“.

Депутат от ГЕРБ с недопустим коментар за работата на журналист от NOVA
 
Дончев изрази надежда, че словесните престрелки ще спрат и напомни, че нито едно добро решение не е било взето по време на политически конфликт.
 
Вицепремиерът коментира и факта, че брат му Момчил Дончев заема висш пост в община Габрово:
 
„Той не е назначен от мен. Нито зависи от бюджетни средства, отпускани от мен. Единственият начин темата с брат ми да не предизвиква вълнение е той да постъпи в манастир”.

Провал на КСНС, президентът свиква нов на 17 октомври
 
След като понеделник Консултативният съвет за национална сигурност при президента се провали заради отсъствието на част от политическите лидери, Дончев коментира:
 
„Далеч съм от мисълта, че някой би си позволил да провокира работата на Съвета или да му организира бойкот. Самата невъзможност на всички лидери да се съберат на една маса е обезпокоителна”.

Румен Радев: Борбата с корупцията трябва да се води безкомпромисно
nova.bg