/ БГНЕС, архив
ГЕРБ скоро ще има нов депутат в Народното събрание - това развитие на нещата изглежда все по-вероятно, след като днес забъркалият се в няколко скандала Антон Тодоров обяви, че подава оставка.
 
Депутатът Антон Тодоров подаде оставка

За броени дни това е втори народен представител от управляващите, които иска да излезе от парламента. За разлика от случая с Делян Добрев обаче, настроенията в парламентарната група на ГЕРБ са в посока Тодоров да бъде освободен веднага, съобщи бТВ, позовавайки се неофициална информация, с която разполага. Решението ще стане ясно още във вторник.
 
Тодоров, чиято кандидатура за председател на Комисията по досиетата предизвика сериозен обществен отпор, обяви намерението си да се оттегли след свое телевизионно участие, в което се държа подчертано остро с журналиста Виктор Николаев, а мнозина видяха в думите му и заплаха, че може да бъде уволнен.
 
Депутат от ГЕРБ с недопустим коментар за работата на журналист от NOVA

Днес в отворено писмо депутатът отново се извини на всички, които е засегнал с думите си, които били превратно интерпретирани. "Заради опитите моята реплика да бъде превърната в етикет на партията, от която съм избран, на нейния лидер и милионите хора, гласували за нея, моля да приемете оставката ми като народен представител", написа Тодоров.
 
Той специално подчерта, че решението е лично негово и че ще продължи да работи за ГЕРБ.

Виктор Николаев: Виждали сме много политици, паднали от столчето на властта (ВИДЕО)