Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си позволи да направи безпрецедентна оценка за работата на водещия на "Здравей, България" Виктор Николаев. Поводът - въпроси, свързани със закупуването на нови изтребители за армията ни. 

В четвъртък, от парламентарната трибуна, той намекна, че президентът Румен Радев е лобирал за това държавата да закупи именно шведските самолети за нуждите на бойната ни авиация. В замяна получил „потупване по рамото, а не 5 милиона”.

Грозни скандали и обвинения в корупция към президента проехтяха в парламента

Депутатът е член на временната комисия в парламента, която трябва да реши кои изтребители трябва да се закупят за армията ни.

„Разследващи от Унгария, Чехия, ЮАР са събрали доказателства, че шведската компания е давала пари под масата на свои лобисти”, каза още Тодоров в ефира на NOVA.

„Твърдя, че има сериозни съмнения, че Румен Радев, като ръководител на интегрирания екип за избор на нов боен самолет, си е позволил волности, които подлежат на санкции”, заяви още Тодоров.

БСП: Скандал с "Грипен"-ите няма, има сценарий за омаскаряване на президента

На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на "Грипен"-ите от служебното правителство на Огнян Герджиков е "продукт на определена шайка", Тодоров отговори: "Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й".

Позиция на Нова Броудкастинг Груп относно коментарите на гости за Виктор Николаев

Позицията на Нова Броудкастинг Груп е следната:


NOVA приема отправянето на заплахи от публични фигури към журналисти за недопустимо поведение. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми.

Антон Тодоров се извини на Виктор Николаев

След излъчването на интервюто с Тодоров, от ГЕРБ изпратиха следната позиция:

"ПП ГЕРБ винаги е защитавала свободата на медиите. По повод днешното участие на народния представител Антон Тодоров в Нова телевизия и изказаните от него тези, от ГЕРБ заявяваме: Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори. Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение".