/ БГНЕС
Цветан Цветанов, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и този на ВОЛЯ Веселин Марешки провалиха заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) на тема „Корупцията по високите етажи на властта. Президентът Румен Радев прекрати обсъжданията по темата и насрочи ново заседание за 17 октомври.

КСНС за мерките за борба с корупцията

 
Приключи близо четиричасовото заседание на КСНС при президента Румен Радев. На практика то се провали. След него президентът беше лаконичен в коментарите си какво се е случило по време на разговорите между политиците, но обясни, че са започнали задълбочени дебати, които не са успели да продължат поради напускането на няколко членове на КСНС. От там се е създала ситуация, в която няма кворум и реално заседанието не може да вземе никакви решения.

КСНС
БГНЕС

Румен Радев: Борбата с корупцията трябва да се води безкомпромисно
 
Причината, поради която политици са напуснали заседанието, е свързана с международни ангажименти.
 
Затова на 17 октомври президентът насрочи ново заседание на КСНС по същата тема. Според него темата за корупцията е твърде важна, за да се допуска проваляне на заседания и да не се излиза с никакви решения.

Корупцията бърка в джоба на всички“, каза президентът и допълни: „Смятам, че пробив може да има, когато темата стане приоритет за политиците преди техните вътрешни и външни ангажименти“.

КСНС
БГНЕС

Цачева: До края на годината ще имаме Закон за противодействие на корупцията
 
С това приключи и заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, което не роди нищо и на практика се провали.