Иванка Баева
Иванка Баева / Областен управител Габрово
С думи на Маргарет Тачър започна представянето на постиженията през мандата си като Областен управител на Габрово Иванка Баева. "Ако си настроена само да се харесаш на някого, трябва да си готова на всякакви компромиси и по всяко време".

"Когато преди три месеца бях назначена за Областен управител на Габрово аз се ръководех единствено от целта, за която бях назначена - да организирам провеждането на честни, прозрачни избори, които смятам, че така бяха проведени за нашата област."

Баева вече е провела среща с новоназначения Областен управител, като е представила реализираните инициативи с цел да се получи институционална приемственост. Отчетът ще бъде предаден и на бъдещите заместници на Областния управител.

"Ръководили сме се не от партийни директиви. Никой до този момент не се е намесвал в работата ни и никой не си е налагал волята над нашите дейности. Считам, че за тези три месеца направихме нещо, с което хората в нашата област да почувстват, че се работи, че се реализират идеи, които са в помощ на всички жители", коментира Иванка Баева. 

Тя акцентира върху инициативата, посветена на борбата с употребата на наркотици, реализирана в училища от всички общини на област Габрово. 

"На тези срещи ние водехме със себе си жена, която е преминала през ада, от 15 до 45 години. Тя отговаряше на всички въпроси, които се задаваха от учениците. Последната среща, която ще реализираме ще бъде на 16 май от 17:30 ч. в Заседателната зала на Областната администрация. Това ще бъде среща с родители, на които ще се разясни какви са причините и по какъв начин могат да помогнат на своите деца, за да не посягат към дрогата."
 

Данните от статистиката за младежи, употребяващи наркотични вещества е стряскаща



Иванка Баева припомни срещите си с приемни майки и инициативата „Да на доброто! Не на насилието!“

"Смятам, че инициативите ни бяха приети добре от обществото, защото се виждаше, че освен административни дейности, могат да се провеждат и такива, които са свързани с живота на хората."

Иванка Баева е получила информацията за смяната си от новото правителство не в кабинета си на Областен управител, а на поредната си инициатива за пряка работа с хората от региона - на среща с жители на село Петко Славейков. 
 

Изнесена приемна на Иванка Баева и Ивелина Петрова в село Петко Славейков


Цялото изявление на Иванка Баева може да чуете в регионалната програма на Дарик радио на 12 май след 10:00 часа.