/ РИМ - Габрово
До събота, 16 февруари, в столицата продължава едно от най-важните събития в календара на туристическата индустрия в България. На него са представени четирите общини от област Габрово, с общ туристически продукт.

Тематико-приложни ателиета в Регионален исторически музей-Габрово

Целта е да се провокират посетителите да останат във всяко от тези населени места – Габрово, Дряново, Трявна и Севлиево, както и да видят възможно най-много културни обекти.
 
Радост Балевска, главен уредник в Регионален исторически музей – Габрово, разказа с какво се представя институцията по време на събитието.
 
Шипка въздейства изключително емоционално върху нас – българите

„Регионален исторически музей представя двата свои обекта – РИМ-Габрово и Дечкова къща. Акцентираме върху това, че намирайки се в центъра на града можем да предложим освен посещение на двата обекта, пешеходна беседа.

Съчетаваме я с представяне на различни забележителности в Габрово – църквите, къщи на индустриалци. Ние предлагаме един комплексен продукт, като в тази пешеходна разходка туристите могат да посетят Интерактивния музей на индустрията. На събитието се срещаме с туроператори. Имаме възможност да обменим информация с колеги от цялата страна, което е изключително полезно за нас.

Таня Станева - майстор грънчар в „Етър”-а, демонстрира своя занаят на голямо туристическо изложение
 
Представяме сборника „Габровски сокайни шевици” и каталог, който беше издаден за Дечкова къща. Те представляват интерес за туроператорите. С някои вече сме постигнали договореност, с други - разговорите предстоят.

Ние представяме и различните си програми – за работа с деца, с възрастни. Повечето оператори се интересуват какво може да се предложи на туристите за няколко дни. Ние можем да направим съвместна програма – например с музей Дом на хумора и сатирата, с „Етър”-а, която да отговори на очакванията на туристите.”