/ Община Габрово
Заместник-президентът на Университета Сейджо, част от Образователна група Ишида, професор Такаки Ишида се срещна с габровските младежи, участвали в двата последователни обмена на ученици от Габрово и Тойоаке, съобщиха от Община Габрово.

Приключи ученическият обмен с гимназия „Сейджо“ в японския град Тойоаке

В непринуден разговор с тях той поиска да разбере защо са се записали и кандидатствали за такова посещение в Страната на изгряващото слънце, дали по някакъв начин то им е повлияло или променило мирогледа им, накъде ще поемат след като завършат училище и поддържат ли контакти с японските си приятели.

Община Габрово

През лятото на следващата година Габрово отново ще посрещне 10 японски деца, които ще живеят в приемни семейства и опознават родината, бита и културата ни. Преди няколко дни, професор Ишида подписа Споразумение за сътрудничество с Технически университет-Габрово за обмен на студенти.

Кметът на град Тойоаке е посрещнал габровските ученици

Очевидно връзките в образователната сфера между двата града се задълбочават и ще бъдат основен двигател в отношенията ни.

Ученици от Габрово представиха страната ни в Япония

Преди да отпътува от Габрово, японският ни гост посети Националния музей на образованието, където му беше разказано за първите просветители на страната и града ни, за първото светско училище, за взаимоучителната метода, за поощренията и наказанията на тогавашните ученици.