/ Изложбата „Мъжки времена
В изложбените зали над Шарланджийската работилница в „Етър"-а може да бъде разгледана изложбата „Мъжки времена". Румяна Денчева, куратор на изложбата, разказва за осезателното присъствие на жената в мъжкия свят. 

Снимка:
Румяна Денчева

„Жена ражда момчето, жена го отглежда, жена го прави мъж, жена ражда и гледа децата му. И накрая, като се има предвид статистиката за продължителността на живота – жена го изпраща в последния му път.”

Румяна Денчева–една жена, която представи света на мъжете в изложба
 
Когато се ражда момче, се казва: „Булката доби дете”. Когато роди момиче се казва: „Булката доби момиче”. 

Снимка:
„Мъжки времена

Момчето в люлката и количката. Мъжът в запазената си територия – бръснарницата. Мъжът в кафенето – мястото за социален контакт. Мъжът в дома и в кантората. Всичко, което е характерно за средата на жените в миналото е чуждо за мъжа.
 
На изложбата „Мъжки времена" може да си направите снимка, приближавайки лицето си към стъклото с изобразени очила и мустаци. Видът Ви ще бъде наистина от епохата, която определяме като „мъжка”.

Снимка:
„Мъжки времена

С такива мустаци в миналото се разхождат много представителите на силния пол. Днес впечатлението, което ще оставите, ако имате това окосмение под носа си, дори да е добре поддържано, би било противоречиво. 

Снимка:
„Мъжки времена