Все още има населени места без ток, продължава разчистването на паднали клони и дървета по различните пътни участъци
Остава в сила обявеното бедствено положение на територията на община Трявна.

Обстановката започва да се овладява, но като цяло остава усложнена. Основните пътни артерии по общинската и републиканската пътна мрежа са почистени и проходими при зимни условия. Осигурен е достъп до лечебни и здравни заведения при зимни условия.

Автомобил с двама души е закъсал в преспите между Горско Сливово и Крамолин

Усилията на снегопочистващите фирми, доброволци и ангажирани звена са насочени към опесъчаване, осигуряване на допълнителна проходимост по тротоарните пространства, автобусни спирки и достъп до малките населени места, съобщиха от Общината.

Все още без ток остават населени места в кметствата Станчов хан, Белица и Черновръх. Продължава разчистването на паднали клони и дървета по различните пътни участъци, както и осигуряване на достъп до районите на Станчов хан, Престой, Милевци, Мръзеци, Гайдари, Бахреци, Дълбоки Томчевци, Галенци, Глутниците.

По разпореждане на кмета е осигурена допълнителна техника за разчистване в района на кметство Белица. Предприети са мерки за оказване на пълно съдействие и първа помощ с предоставяне на медикаменти на лекар в село Уруците, семейство с болно дете в село Бахреци, както и съдействие на бедстващо семейство в района на Галенци.

Съдейства се и за осигуряване на вода в района на село Дончевци. Община Трявна поддържа непрестанна връзка със снегопочистващите фирми на терен, както и с всички аварийни екипи на електроразпределителното дружество, които продължават отстраняването на авариите на територията на Общината.

Заради навяванията и обледяването, обаче, работата им се затруднява. 27 ноември е обявен за неучебен ден за всички училища на територията на Общината. Неучебен остава деня и за ДГ „Осми март“-Плачковци.

Зимната обстановка в Габровско: Усложнена остава ситуацията в общината

Автобусните линии се изпълняват по график, като няма да се изпълняват единствено курсовете по направления Трявна-Станчов хан и Трявна-Фъревци - в двете посоки.

Обедните влакове от Трявна към Горна Оряховица - № 40120 в 12:28 часа и от Трявна към Стара Загора - № 40123 в 12:56 часа се движат навреме, без закъснение.

В момента не се движат влакове по направление село Царева ливада-Габрово. Работата на екипите по отстраняване на паднали дървета и клони по контактна мрежа в района продължава.