Облачността ще намалява
Облачността ще намалява / DarikNews.bg

Температурата в Габрово е 13 градуса преди обед. Максималните днес ще достигнат 21 градуса.

От запад облачността ще намалява. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в източните райони - умерен. Над западната половина на страната ще преобладава слънчево време. Над източната ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали.

Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, предава НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали. Вятърът ще е умерен от североизток. Температурите по крайбрежието ще достигнат 23-25 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса, вълнението ще е 2-3 бала.

Над планините ще има променлива облачност, по-значителна над масивите в източната половина на страната На отделни места там ще превали краткотрайно. Вятърът ще се ориентира от север, североизток и ще отслабне. През деня ще е предимно умерен. На
1200 м н. в. максималната температура ще е около 17, на 2000 м около 10 градуса.

В събота и в неделя времето ще бъде слънчево. Температурите ще се повишат и на много места максималните ще са около 30 градуса. В събота временни увеличения на облачността ще има в източните райони, а в неделя - в планинските, и там не е изключено на отделни места да превали краткотраен дъжд.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред наSinoptik.bg.