Откриха ремонтираният път между Велико Търново, Арбанаси и Горна Оряховица
Откриха ремонтираният път между Велико Търново, Арбанаси и Горна Оряховица / netinfo

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви, че Северна България има нужда от повече мостове на р. Дунав предвид данните за трафика, предстоящото изграждането на втори мост при Русе на р. Дунав и на АМ „Русе – Велико Търново", която трябва да се разглежда заедно с проекта за тунел под Шипка и може да бъде построена с национални средства или по линия на публично-частно партньорство. Есента на тази година ще бъде решаваща в определянето на това на кой от двата варианта за финансиране ще се спрем, посочи министърът.

Започва строителството на още 16 км от магистрала „Хемус“, вижте къде

„Интересът на две от петте китайски компании, с които подписахме споразумения, е изключително голям. Техни представители посетиха площадките на обхода на Габрово, който се изпълнява в момента, трасето до бъдещия тунел под Шипка. Северна България ще бъде приоритетно разглеждана  за финансиране по линия на бюджетни средства", подчерта министърът.

Параметрите на китайските инвестиции са между няколко стотин милиона евро първоначална инвестиция до милиард и половина евро, стана ясно от думите на министър Нанков.

Изявлението му бе направено преди пускането на движението по ремонтирания близо 5-километров участък от пътя между Горна Оряховица и  Арбанаси, част от трасето, което свързва двата най-големи града в Област Велико Търново. 

Откриха ремонтирания път Арбанаси-Горна Оряховица (СНИМКИ)