Дарик
Дарик / Тримата остават в ареста

Състав на Окръжния съд в Габрово потвърди определение на Районен съд–Габрово от 11 април 2019 г., с което по отношение на Йордан АсеновПетко Асенов и Никола Монев от Габрово, е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Тримата са привлечени в качеството на обвиняеми за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице (продавач-консултант в търговски обект в Габрово) след нанесен побой, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Престъплението е извършено на 7 април 2019 г. в търговски обект на ул. „Николаевска“ в Габрово.

Тримата участници в побоя се изправиха пред съда (ВИДЕО)

Окръжният съд счете, че от събраните до момента доказателства – разпити на свидетели, съдебномедицинска експертиза, видеозапис и др., може да се направи обосновано предположение, че тримата са извършили  престъплението, за което са привлечени като обвиняеми. Съдът взе предвид и останалите изискуеми от закона предпоставки за налагане на най-тежка мярка за неотклонение, както и данните за предходни осъждания на тримата и за други висящи наказателни производства по отношение на един от тях, които определят обвиняемите като лица с висока степен на обществена опасност.

Трима души пребиха продавач в денонощен магазин в Габрово (ВИДЕО)

С оглед изложеното Окръжен съд–Габрово потвърди като обосновано и законосъобразно определението на Габровски районен съд, с което на  Йордан АсеновПетко Асенов и Никола Монев е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Определението на Габровски окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.