Кристина Сидорова
Кристина Сидорова / БСП за България

Депутатът от "БСП лява България" Кристина Сидорова взе участие във възстановката по посрещането на първите руски воини в Габрово, която се проведе на 10 юли пред Дечковата къща. Това съобщиха от екипа й.  

"Като един от най-ревностните поддръжници на отбелязването на този ден от габровци, Сидорова дълги години апелира всички институции да уважават местната ни история и култура и да участват в подобни инициативи, защото “те ни карат да се пренесем назад в годините, в онзи паметен юлски ден, когато за първи път нашите предци са чули заветните слова “От днес Габрово е свободно! 

Годишнината от освобождението на Габрово е не просто символична дата, а знак на новото начало за града ни. В тази връзка, Сидорова пожела на организаторите от община Габрово, следващата година празникът да бъде още по-мащабен и да привлече, както хората в региона, така и представителите на иституциите в града ни", съобщават от екипа на Кристина Сидорова. 

“Големите отсъстващи на този празник бяха управниците на общината и областта. Надявам се догодина този пропуск да бъде отстранен. Почитайки миналото си,  вземайки уроците от него, ние имаме шанс и надежда за по-добро бъдеще“, сподели след събитието Сидорова.