Америка за България
Америка за България / Община Габрово

За втора година Фондация „Америка за България“ ще връчи наградите #ВМУЗЕЯСМЕ. С тях се поощряват добри практики за привличането на различна публика и организиране на детски и семейни програми за достъп и различни партньорства. Каузата е музеите, галериите и културните организации да се превръщат все по-устойчиво в гостоприемно място за деца, цели семейства, ученици и да се отворят повече към все по-широка аудитория. България е страна с изключително богато културно-историческо наследство и природа. Срещата с познанието за това от най-ранна детска възраст дава на децата национално самочувствие и добра обща култура за заобикалящия ги свят.

Церемонията по награждаването ще се състои на 23 юни, петък, от 15:30 часа в “Дома на хумора и сатирата” в Габрово.

За конкурса тази година са получени петдесет и пет проекта в три категории: „Най-добра работа с деца“, „Най-добра работа със семейства“ и „Най-добро партньорство“. Във всяка от категориите наградата е само една и е в размер на 5000 лв.

Журито на #ВМУЗЕЯСМЕ е в състав: Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум, Яна Бюрер-Тавание, съосновател на платформата за доброволчество TimeHeroes, Олга Ковган, управител на културен гайд „Програмата“, Ива Таралежкова, председател на Форум „Гражданско участие“ и Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“ във Виваком.

Наградите #ВМУЗЕЯСМЕ са резултат от традиционната конференция Кръг „С децата“, която Фондация „Америка за България“ организира за пета година, с цел да обединява  музеи, галерии, ателиета и работилници от цялата страна, които имат програми за деца.  Мисията на Кръга е да среща и запознава професионалистите в тази област, да им дава платформа да обменят идеи и да търсят разрешения за предизвикателствата, които срещат в ежедневната си работа.