Фестивалът „Киномагия започва в дряновското село Ганчовец
Фестивалът „Киномагия започва в дряновското село Ганчовец / destinationdryanovo.com

На 14 юли в дряновското село Ганчовец започва четвъртото издание на фестивала за игрално, документално и анимационно кино. „Киномагия" е неформален фест, който се организира от доброволци и жители на красивото балканско село, домакин и на известния празник „Ракия-Магия".

Инициативата за събитието е на местния жител Кирил Станков, режисьор на филма „Джулай". Народното читалище „Денчо Славов-1900" и кметството на Ганчовец са се заели с провеждането на фестивала, който продължава до неделя, 17 юли.

Прожекциите ще се състоят в салона на местното читалище, а след залез - в лятно кино на двора. Тази година в програмата са включени десетки нови български филми, лауреати на много национални и международни награди. Между заглавията са „Жажда", „Каръци", „Прокурорът, Защитникът, Бащата и неговият син", „На Червено", „Ром Кихот", „24 Часа", „Синът" и други.

Освен филми, програмата на феста предлага концерти и изложби, предвидени са и изненади за публиката, която чрез закупените билети ще подкрепи финансово усилията на местната общност да ремонтира читалищната сграда в Ганчовец. Цената на билета за 4-те дни е само 10 лева, а за ден - 5 лева.