Фестивал Ракия - Магия в Ганчовец
Фестивал Ракия - Магия в Ганчовец / Дарик Габрово

Днес е кулминацията на фестивала "Ракия - Магия" в дряновското село Ганчовец. В 11.30 часа започва състезанието "Намери шишето!" - търсене на бутилка ракия, скрита в селото. В 14.00 часа стартира варенето на ракия в Балкана. Според организаторите то ще бъде съпътствано с печене на мръвки на жар и поливане с високоградусни питиета.

В 18.00 часа пред читалището ще се извият кръщни хора. В 19.00 часа в салона ще се проведе конкурсът за най-вкусна гозба, а час по-късно започва и конкурсът за най-добра домашна ракия. За доброто настроение на участници и гости ще се грижи Кръпка Блус Бенд. Рок-концертът е в три части. След първата ще бъдат обявени резултатите от кулинарното състезание, след което започва  конкурсът  за най-добра поема за ракията и свързаните с нея преживявания, наречен 'Ода за ракията' .

За по-късно е предвидено надпиване с бира - кой ще изпие половин литър бира със сламка за най-кратко време. Ще има и състезание по 'Дартс'. Имената на най-добрите майстори на ракия ще бъдат обявени  един час преди полунощ. След това според организаторите всеки щял да прави каквото си иска, те осигурявали музиката.