ПП ГЕРБ
ПП ГЕРБ / Иглика Събева

24.800 млн. лв. е стойността на ремонта на пътя Габрово-Севлиево, който тече в момента. Той се извършва по два проекта, като единият обхваща участъка от Габрово до Драгановци, а другият – от Драгановци до Севлиево. Ремонтът на първия участък трябва да приключи до края на тази година, а на втория – до средата на 2019.

ПП ГЕРБ
Николай Сираков, ПП ГЕРБ

Това припомнят народните представители от ГЕРБ Николай Сираков и Иглика Иванова-Събева. В отговор на тяхно питане до министъра на регионалното развитие и благоустройството става ясно, че в участъка от Габрово до Драгановци са изпълнени и се изпълняват дейности по разчистване на площи в рамките на сервитута на пътя, фрезоване на съществуващата асфалтовобетонова настилка, разкъртване на бетонови бордюри и водещи ивици, разваляне на тротоар и облицован окоп, доставка и полагане на бетонови бордюри, възстановяване на пътната настилка, направа на монолитен облицован окоп, ревизия и възстановяване на съществуващи дренажни тръби, ремонтни работи и големи съоръжения.

Започва рехабилитацията на 12,6 км от пътя Драгановци – Габрово

Изпълнението на рехабилитацията на отсечката от Драгановци до Севлиево предвижда изкърпване на пътното платно и полагане на необходимите изравнителни и усилващи пластове, възстановяване на пътната конструкция в участъците с недостатъчна носимоспособност, полагане на изравнителни и износващи пластове асфалтобетон по цялата дължина на участъка, почистване на съществуващите отводнителни окопи, изграждане на нови облицовани окопи и облицоване на съществуващите отводнителни окопи, монтиране на нови ограничителни системи, полагане на нова хоризонтална и вертикална сигнализация. В участъка има три големи мостови съоръжения, за които са предвидени ремонтни дейности.

Започна рехабилитация на пътя с най-много катастрофи в област Габрово

Рехабилитация на пътя Габрово-Севлиево
DarikNews.bg

Народните представители обясниха, че заедно със заместник-областния управител Мария Пенева полагат усилия и за осигуряване на финансиране на две улици в Трявна, част от републиканската пътна мрежа, както и за реконструкцията на кръстовището при входа на Габрово в посока Велико Търново, което също е част от републиканската пътна мрежа.
 

Зам.-областен управител
Мария Пенева