Арестуваните охранители били жертви
Арестуваните охранители били жертви / Нова телевизия

Според версията на Мартин Марков, един от олвинените в побоя на Околовръстно шосе в София заяви, че за скандалния случай жертвата не била набитият, а охранителите.

Позовавайки се на информирани източници в събота вестник "100 вести" съобщи, че "Мартин М. е от Габрово, съобщиха за „100 вести“.

Биячите от Околовръстното остават в ареста

Мартин Марков разказа пред Нова телевизия, че спрели принудително, след като пребитият впоследствие Васил Наумов ги избутал от пътя. Преди това им показал среден пръст.

"Не са хубави тия работи, ама ако са били предизвикани...", каза Мартин Марков, шофирал колата, от която слезли тримата биячи.

Той самият не видял нападението. Именно защото не е участвал в самия побой, е освободен от ареста, за разлика от колегите си.

Трима пребиха шофьор в София, защото им изсвирил с клаксон

Марков уверява, че колегите му са "свестни момчета". "Те не носели палки, а и да са носели, какво от това - те не са забранени", каза още Марков.

По думите му охранителите се чувствали обидени, че се изговорили толкова много лоши неща за тях.

Инцидентът на Околовръстния път стана на 24 февруари около 17.40 ч.

По първоначална информация трима мъже пребили 30-годишен шофьор. Пострадалият сам разказа, че подал звуков сигнал с клаксон на две бързо движещи се коли, близо до автомобила му. Водачите им го засекли и от автомобилите слезли трима, които му се нахвърлили.

Случаят доби популярност след като беше показан и клип от нападението, направен от съпругата на пострадалия шофьор. От кадрите ставаше ясно, че жената също е ударена няколко пъти.

За нападението над Васко Наумов и Мария Димитрова първоначално бяха арестувани четирима души - Христо Христов, Александър Гечев, Георги Близнаков и Мартин Марков. Обвиненията на един от тях - Мартин Марков, обаче бяха свалени, тъй като семейството не успяло да го разпознае като нападател.

За другите трима обаче съдът определи мярка "задържане под стража". Гардовете са с повдигнати обвинения за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда.

Още тогава прокуратурата съобщи, че всеки от тях е криминално проявен. В досиетата им има регистрации и присъди за грабеж, измама, изнудване, побоища, кражба на кола, шофиране в пияно състояние, неплащане на издръжка, участие в организирана престъпна група.